Web Analytics

Bărbați din Coșești amendați pentru furt de lemne

de | 24.12.2021 15:17 | Actualitate

În perioada 21-22 decembrie a.c, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroului Combaterea Delictelor Silvice și a Sustragerilor de Produse Petroliere, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pe linia prevenirii şi combaterii tăierii fără drept de arbori și sustragerii de material lemnos din fondul forestier, precum și a activităţilor ilegale în domeniul transportului și deținerii de material lemnos, iar în cadrul activităților, au depistat un bărbat de 32 de ani, din Coșești, care transporta, cu tractorul, material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de 0,4 metri cubi lemn foc, de esență fag. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Codrii Verzi.

Polițiștii au cotinuat verificările, stabilind că cel în cauză s-ar fi deplasat în Fondul Forestier de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi doborât și sustras un arbore, din specia fag, fără respectarea regimului silvic. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost comisă și luarea măsurilor legale care se impun.

Citește și Rătești: A încălcat ordinul de protecție și a fost reținut de polițiști

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 50 de ani, din Coșești, care conducea un tractor cu care transporta material lemnos, pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de 1,5 mc material lemnos, de esență fag. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii