Web Analytics

Bărbați din Bughea de Jos transportau lemne ilegal

de | 27.09.2021 17:45 | Actualitate

În ziua de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au acționat pentru verificarea legalității transportului de material lemnos pe drumurile publice, ocazie cu care au depistat trei bărbați, cu vârste de 21, 23 și 31 de ani, toți din comuna Bughea de Jos, care transportau material lemnos pe raza localității Albeștii de Muscel, fără documente legale de proveniență sau transport.

Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani, din Bughea de Jos, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, în urma evaluării efectuate de un specialist silvic stabilindu-se că transporta 1,333 m.c. lemn foc de esență fag.

 

Citește și Argeș. 114 persoane nou confirmate cu Covid-19 și un deces, în ultimele 24 de ore

 

Al doilea tânăr, de 23 de ani, din Bughea de Jos, transporta material lemnos cu un autoturism, iar în urma evaluării efectuate de un specialist silvic s-a stabilit că transporta 1,178 m.c. lemn foc de esență fag.

Al treilea, bărbat de 31 de ani, din Bughea de Jos, conducea un autoturism, cu care transporta material lemnos, fără a dovedi proveniența legală, în urma evaluării efectuate de un specialist silvic stabilindu-se că transporta 0,799 m.c. lemn foc de esență fag

Toți cei trei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010. De asemenea, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa, totodată fiind luată și măsura confiscării mijloacelor de transport și a trei motofierăstraie, utilizate la comiterea faptei. Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii