Web Analytics

Bani şi documente pierdute, recuperate cu operativitate prin efortul poliţiştilor argeșeni

de | 3.12.2020 15:01 | Actualitate

 

În dimineața zilei de 2 decembrie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au fost sesizați de un bărbat din aceeași localitate, că în urmă cu puțin timp ar fi pierdut un portofel ce conținea circa 800 de lei și mai multe documente, în timp ce se afla la cumpărături la magazinele din zonă.

Poliţiştii s-au mobilizat, iar în urma investigațiilor efectuate, au identificat persoana care a găsit portofelul, asupra căreia a fost găsită o parte din suma de bani. Ulterior a fost recuperat şi portofelul cu documente, care, împreună cu suma de bani, au fost restituite persoanei vătămate.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

Recomandări din partea polițiștilor:

-Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, prin dispunerea asupra acelui bun sau nerestituirea sau predarea către autorități în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

-Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

-Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în același loc cu codul PIN al acestora.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii