Web Analytics

Bani de la Bruxelles țărilor care primesc mai mulți refugiați, inclusiv ucraineni

de | 27.09.2023 07:03 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

Bruxelles promite bani pentru țările care primesc mai mulți refugiați, inclusiv ucrainenii care fug de războiul din țară. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat


Comisia Europeană va propune alocarea unei sume suplimentare de 15 miliarde de euro pentru țările care primesc un număr mare de refugiați, inclusiv ucraineni, a anunțat marți, la Praga, președinta executivului european, Ursula von der Leyen. Acest sprijin destinat țărilor care se confruntă cu un val migrator se va regăsi în următoarea revizuire a Cadrului Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027, relatează agerpres.ro. Condiția este ca țările membre ale UE să accepte propunerea Comisiei Europene, mai exact să fie de acord cu suplimentarea contribuțiilor la bugetul european.

Citește și: Premierul Ciolacu: „Nu taxăm darul de nuntă sau banii de la botez, dar impozităm cu 70% averile ilicite”


”Având în vedere că aţi primit atât de mulţi refugiaţi ucraineni, am propus o creştere (a bugetului) cu 15 miliarde de euro destinaţi în mod specific ţărilor care primesc un număr mare de refugiaţi”, incluzând printre acestea şi Republica Cehă, a spus Ursula von der Leyen, marți, la o conferinţă de presă comună la Praga cu premierul ceh Petr Fiala.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *