Banca Națională a României organizează expoziția 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

de | 3.11.2022 10:56 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Muzeul BNR, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național Peleș, Arhivele Naționale ale României și Casa memorială Costin Petrescu, organizează, în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, expoziția temporară 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia.

Luni, 31 octombrie a.c., a avut loc vernisajul expoziției, la care au participat Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și reprezentanți de seamă ai Casei Regale. Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

În cadrul expoziției sunt prezentate uniforme, decorații, documente, fotografii etc. care au aparținut suveranilor. Sunt aduse în atenția publicului și zilele de 16 și 17 octombrie 1922, când a fost sărbătorită la București Încoronarea, prin ample manifestații populare, la care suveranii au luat parte. Piesa centrală a expoziției este însă Coroana de oțel a regilor României, expusă alături de proiecțiile holografice ale coroanei reginei Maria și ale sceptrului regelui Ferdinand.

Citește și Muzeul Județean Argeș a participat la expoziția „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria”

Vizitatorii pot admira și monedele care fac parte din emisiunea jubiliară dedicată Încoronării, realizate în anul 1927, precum și o parte din monedele comemorative din aur emise de Banca Națională a României începând cu anul 2008, pe care este reprodusă efigia regelui Ferdinand I.

Expoziţia poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, în urma unei programări prealabile.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole