Web Analytics

Băiatul lui Radu I acuză medicii de la Piteşti

de | 16.05.2019 15:00 | Sport

# Răzvan Radu: „Medicii din București nu au confirmat atacurile cerebrale ale tatălui meu, diagnosticate la Pitești”.

Ultimele patru luni de zile au fost un adevărat coșmar pentru Constantin Radu I, fostul fotbalist campion cu FC Argeș. Conform medicilor de la Pitești, acesta a trecut prin trei atacuri cerebrale în această perioadă, însă medicii de la București nu au confirmat aceste atacuri cerebrale și nici nu au dat deocamdată un diagnostic final pentru fostul mare fotbalist al Argeșului. În prezent, Radu I se află acasă sub tratament, însă are pierderi de memorie și dureri. Din discuțiile purtate în exclusivitate atât cu Radu I, cât și cu fiul acestuia, Răzvan Radu, reiese că vor urma noi investigații și un nou tratament în capitală pentru cel cunoscut în Pitești ca ”Nea Tache” sau ”Burtilă”. Iată în continuare ce spun cei doi despre această situație și o scurtă biografie a marelui fotbalist.

„Am în continuare probleme. Am pierderi de memorie, am dureri…”

Constantin Radu I ne-a declarat: „Am în continuare probleme. Trebuie să fac tratament în continuare… Se pare că nu a fost vorba de atacuri cerebrale, dar am trecut în altceva și în altceva. Au găsit ceva medicii din București, dar deocamdată nu pot să rezolv treaba asta… Nu aș putea să spun un diagnostic, pentru că ei au zis unul, apoi a apărut altul și tot așa. Nu știu… Gândește-te că eu, când am ajuns prima dată la spital, de la Pitești la București, eu am dormit tot timpul. Îți dai seama că nu prea am știut ce s-a întâmplat! Eu de patru luni sunt tot timpul prin spital și la toate farmaciile să găsesc să rezolv problema. Trebuie să găsim soluții… Am pierderi de memorie, am dureri… Asta este! Mergem înainte!”.

„Cert este că de la Pitești tata a plecat cu diagnostic greșit”

Iată ce ne-a spus Răzvan Radu, băiatul fostului mare fotbalist al FC Argeș: ”În prezent tata face tratament. Medicii din București nu au confirmat atacurile cerebrale diagnosticate la Pitești. Nu aș putea să vă spun în termeni medicali care este diagnosticul. Acum este acasă și urmează un tratament. Nu mai suntem agitați, ne-am mai liniștit… Vorbește normal… Nu a rămas cu sechele… Am avut doctorii cei mai buni din București și acum nu sunt probleme. Cert este că de la Pitești tata a plecat cu diagnostic greșit. Va urma un plan de tratament la București, dar deocamdată nu l-au stabilit… Sunt mai mulți doctori care vor stabili ce urmează… Oamenii studiază!”.

Și-a încheiat cariera sportivă la doar 31 de ani

Constantin Radu se numără printre marile glorii ale fotbalului argeşean. El a fost descoperit de Leonte Ianovschi şi Ştefan Vasile, antrenorii care, graţie unui fler ieşit din comun, l-au luat de pe dealurile din Găvana şi l-au dus la juniorii lui Dinamo Piteşti. Puţini se gândeau că puştiul sfios de atunci va ajunge spaima apărărilor adverse. De altfel, Tache, aşa cum îi spun apropiaţii, a făcut pasul spre prima divizie destul de repede, la 18 ani, în sezonul 1964-1965, devenind coleg cu Dobrin, Constantin Olteanu, Matache, Ilie Stelian, Stoenescu, Bebe Barbu, Mircea Ţurcan, Nicolae Naghi sau Ion Ţârcomnicu. Deşi în primul campionat n-a bifat decât cinci selecţii, Burtilă a reuşit să se impună, astfel că, timp de aproape opt ani, s-a numărat printre oamenii de bază ai Argeşului. Din nefericire, Radu I a încheiat cariera sportivă la doar 31 de ani, din cauza unei accidentări suferite într-un meci de duzină cu Steagul Braşov. Din 1981, Burtilă devine antrenor la Centrul de copii şi juniori, după care îl urmează pe bunul său prieten Gicu Dobrin la şcoala particulară de fotbal patronată de acesta. Mai trebuie spus că FC Argeș a participat în anii 60 în Cupa Oraşelor Târguri sub comanda mai multor antrenori, cum ar fi Titi Teaşcă, Bazil Marian sau Titus Ozon. Fără îndoială însă cea mai mare performanţă realizată de Radu I este câştigarea titlului de campion al României cu FC Argeş în 1972, precum şi participarea în Cupa Campionilor Europeni în acelaşi an.

Cartea de vizită fostului mare fotbalist Radu I:

Născut la Piteşti la 5 ianuarie 1945
Selecţii în Divizia A: 246, toate pentru FC Argeş
Partide oficiale: peste 400 la toate nivelurile
Goluri marcate: 60 numai pentru FC Argeş
Goluri marcate în întreaga carieră: peste 100
Selecţii la naţională, lotul A: 10
Selecţii la lotul B: 5
Selecţii la naţionala de tineret: 7.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii