Băiat de 13 ani, scos la cerșit chiar de tatăl său

de | 27.08.2022 09:22 | Actualitate, Home

Un copil de 13 ani a fost obligat să cerșească chiar de tatăl lui, un fost șef de partid. Nicolae Mircea Iosipescu Zambra, în vârstă de 51 de ani, a fost ridicat cu mascații, de acasă, miercuri, de procurorii DIICOT Constanța, după ce a fost acuzat că, ajutat de doi cunoscuți, își punea să cerșească propriul copil, scrie Realitatea.Net. Când nu cerșea, băiatul era obligat să vândă cărți vechi.

Citește și: Popești: Conducea un tractor cu remorcă în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără a deține permis corespunzător


Astfel, în perioada mai – august 2022, membrii grupului l-au dus pe băiat să cerșească la Constanța, Brașov și Timișoara. Seara, băiatul era dus în camera unde era cazat și acolo îi erau luați toți banii câștigați, spun anchetatorii.
Conform DIICOT, procurorii au descins, împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei, la trei adrese din județele Timiș și Prahova, de unde au fost ridicate documente, peste 100 de cărți vechi și mai multe telefoane mobile. Cei trei au fost arestați preventiv pentru 29 de zile de către magistrații Tribunalului Constanța.
În 1990, Nicolae Mircea Iosipescu Zambra a devenit membru fondator și președinte al Partidului Național Progresist, fiind vicepreședinte al primului parlament care adopta legi și decrete necesare imediat după Revoluția din decembrie 1989, respectiv Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (CPUN). A ocupat o funcție de parlamentar în anii ’90, dar numele său a fost implicat în dosarul „Caritas” și chiar a fost închis pentru înșelăciune.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *