Web Analytics

Bacul de toamnă. Corectarea lucrărilor se schimbă pentru a elimina frauda

de | 10.08.2023 21:25 | Actualitate, Home

Fără colţuri îndoite pe lucrări pentru securizarea datelor personale şi fără transcrieri greşite ale notelor de pe borderou. Foile candidaţilor de la Bacalaureatul de toamnă vor fi scanate şi vor fi trimise aleatoriu în ţară pentru corectare. Toţi profesorii le vor evalua în acelaşi timp, din faţa computerului. Dispozitivele sunt deja montate în toate centrele de examen din ţară.

Citește și: Accident în Argeș. Un motociclist a fost transportat la spital

Elevul va preda lucrarea către supraveghetorul din sala de examen, care va scana cu grijă fiecare pagină scrisă. Lucrarea va fi încărcată pe serverul securizat de STS şi, cu un singur click, va ajunge pe două computere, aleatoriu alese, din două colţuri diferite de ţară. Toţi profesorii vor corecta simultan.

Citește și: O nouă materie în programa școlară, din toamnă. Anunțul Ministrului Învățământului

Primul avantaj e că profesorul nu va mai putea greşi nota unui copil atunci când o trece pe tabel. Al doilea, speră Ministerul Educaţiei, este eliminarea fraudelor de la Bacalaureat.  Până acum, lucrările erau semnate şi securizate în plicuri, apoi erau transportate în saci dintr-un judeţ în altul cu maşini de poliţie şi supraveghetori dedicaţi. Profesorul care scanează foile, dar şi evaluatorii digitali vor primi bani în plus pentru participarea la Bacalaureatul de toamnă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *