Web Analytics
scris duminică, 31.07.2022

Azi e Lăsata Secului pentru postul Sf. Marii. Ce e bine să faci în această zi

Creștinii sărbătoresc azi Lăsata Secului, ziua dinainte de începerea Postului Sfintei Marii.
Lăsata Secului înseamnă ultima zi în care creștinii care vor ține postul Adormirii Maicii Domnului vor putea să mănânce de dulce, mai exact produse de origine animală: carne, ouă, lapte și brânză.
Un obicei străvechi spune că este bine ca de Lăsata Secului să se organizeze o masă mare și să se cheme rudele și prietenii pentru a petrece împreună. În Câmpia Bărăganului, se spune că de Lăsata Secului trebuie strânse toate oasele și resturile de mâncare într-o față de masă, iar a doua zi dis-de-dimineață, trebuie să se arunce spre răsărit.
Seara, de Lăsata Secului în județul Covasna, creștinii aprind focuri purificatoare. Tradiția spune că acest foc purifică totul în jur și alungă spiritele rele.

Azi e Lăsata Secului pentru postul Sf. Marii. Ce e bine să faci în această zi

Citește și: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului și cât durează


În Postul Adormirii Maicii Domnului creștinii au doar o singură zi pentru dezlegare la pește, pe data de 6 august, când se sărbătorește „Schimbarea la Față a Domnului”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită