Web Analytics

Avocatul Poporului: anchetă în litigiul dintre dr. Irimia și rechinii imobiliari

de | 25.10.2018 16:20 | Actualitate

Avocatul Poporului efectuează, prin Biroul Teritorial Piteşti, o anchetă la Primăria Piteşti în legătură cu posibila încălcare a prevederilor legale în cazul autorizării mai multor construcţii ce urmează a fi edificate pe raza Municipiului. Ancheta vizează implicit şi posibila încălcare a art. 51 şi art. 52 din Constituţia României privind dreptul de petiţionare şi dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.
Demersul Avocatului Poporului este urmarea unor petiţii adresate instituţiei prin care cetăţenii au semnalat presupusa încălcare a prevederilor legale în materie privind autorizarea mai multor construcţii care urmează să fie edificate pe raza municipiului Piteşti sau care se află în curs de construire.
Petenţii care au solicitat sprijinul Avocatului Poporului, au făcut mai multe demersuri la autoritatea locală prin care şi-au exprimat dezacordul relativ la autorizarea unor construcţii care le afectează proprietatea sau pun în pericol structura de rezistenţă a clădirilor în care locuiesc, după caz. La toate solicitările, Primăria Municipiului Piteşti fie nu a răspuns, fie a formulat răspunsuri pe care petenţii le consideră superficiale sau neconforme cu obiectul reclamaţiei.
„Pe acelaşi subiect, unii dintre petenţi au semnalat mass-media acest aspect, iar jurnaliştii ziarului Jurnal de Argeş, care au publicat articolul „Cum e domnilor? Vreţi să construiţi în zonă protejată?” şi au investigat procedura de autorizare a uneia dintre construcţii, au arătat, printre altele, că ar fi fost autorizată construirea în perimetrul unui sit urban, fără avizul Institutului Naţional al Patrimoniului.
În urma examinării sus-menţionatelor petiţii şi a afirmaţiilor apărute în presă, Avocatul Poporului s-a adresat Primăriei Municipiului Piteşti, solicitând analizarea respectivelor plângeri şi dispunerea măsurilor legale de îndreptare a situaţiei prezentate. Demersurile fie au rămas fără răspuns, fie au primit răspunsuri pe care Avocatul Poporului le consideră insuficient întemeiate. Drept urmare a fost iniţiată o anchetă la Primăria Municipiului Piteşti”, se arată în comunicatul semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al Instituției Avocatul Poporului

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Felicitari institutiei „Avocatul Poporului” din Pitesti ! Era si timpul ca la Primaria Pitesti sa se demareze o ancheta oficiala cu privire la autorizatiile de constructie eliberate de aceasta primarie pe banda rulanta, pe baza de spaga, impotriva legii si in favoarea rechinilor imobiliari !