Web Analytics

Avocatul „Cannabis” a făcut denunţ la DNA împotriva poliţiştilor care l-au percheziţionat

de | 20.04.2017 11:48 | Dezvăluiri

10 Achimoiu# Motivând că i-a dispărut din casă o brăţară de aur a mamei sale # „Cred că era drogat”, declară despre Achimoiu comisarul şef Emanuel Voicu
În urma perchezițiilor BCCO Pitești, din septembrie 2016, în legătură cu un dosar de deținere de droguri, fostul avocat Valentin Achimoiu îl denunță acum la DNA pe comisarul șef (r) Emanuel Voicu, fost șef al Serviciului Antidrog Pitești: „La percheziția domiciliară, agenții de poliție au sustras o brățară de aur foarte valoroasă material dar mai ales sentimental, aparținând mamei mele, primită cadou de aceasta de la defunctul meu tată, decedat în urmă cu 11 ani”. Reamintim că ofițerul s-a pensionat în decembrie, după ce în luna octombrie a fost, la rândul său, percheziționat de colegii de la Anticorupție.

Numele lui Emanuel Voicu apare în dosarul în care fostul avocat Valentin Achimoiu este cercetat  pentru că ar fi cultivat cannabis în curtea bunicii sale. Într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș, imediat după perchezițiile din dosar, Achimoiu ne-a declarat că a fost colaborator/denunțător al Serviciului Antidrog Pitești și ne-a prezentat o convorbire telefonică din care reiese că se cunoștea foarte bine cu Emanuel Voicu, cel care l-a și ajutat cu bani într-o anumită conjunctură, atunci când fostul avocat nu avea bani să plătească mai multe cumpărături la o benzinărie. De altfel, la perchezițiile făcute la începutul lunii septembrie de către BCCO în gospodăria bunicii lui Achimoiu, printre cei prezenți s-a numărat și comisarul-șef Emanuel Voicu. La sfârșitul lunii octombrie 2016, ofițeri din cadrul DGA Argeș au descins la biroul comisarului șef Emanuel Voicu,  care deținea funcția de șef al Serviciului Antidrog Pitești iar din biroul acestuia au fost ridicate mai multe documente de către cei de la Anticorupție. Ulterior, comisarul șef Emanuel Voicu a fost și audiat de către cei de la Anticorupție. Surse judiciare ne-au confirmat faptul că audierile au fost legate de un denunț privind mai multe obiecte dispărute după o percheziție a celor de la Antidrog. Din informațiile inițiale, împotriva comisarului șef Emanuel Voicu nu se formulase, la acea dată, nicio acuzație oficială. Acum însă, apare sesizarea lui Valentin Achimoiu făcută către DNA. Sesizare în care arată: „La data de 05.09.2016 în jurul orelor 13.00 a avut loc o descindere la locuința bunicii mele, Radu Niculina, situată în localitatea Merișani, sat Dobrogostea, nr.535, județul Argeș. La descindere a participat un număr impresionant de forțe de ordine, aproximativ 35 de polițiști BCCO și jandarmi, în baza mandatului de percheziție emis în cadrul dosarului nr.210/P/2016 aflat în cercetare la DIICOT Pitești. Subliniez faptul că subsemnatul cultivam 4 plante de cannabis pentru consum propriu, acestea fiind găsite la percheziție, în grădina bunicii mele, confiscate alături de o stropitoare și 2 recipiente cu îngrășământ pentru cultivarea plantelor. Subliniez faptul că pe mine cannabisul mă ajută în perioadele lungi de depresie, atunci când medicamentele nu îmi mai oferă niciun fel de ajutor(…) La percheziția domiciliară făcută la domiciliul meu din Pitești, agenții de poliție au sustras o brățară de aur foarte valoroasă, material, dar, mai ales, sentimental, aparținând mamei mele, primită cadou de aceasta de la defunctul meu tată, decedat în urmă  cu 11 ani”.

Sesizarea se referă și la influențarea martorilor de către polițiști

Sesizarea cuprinde mai multe puncte, unul referindu-se și la influențarea martorilor de către polițiști și procurorul de caz, faptul că inculpatului nu i s-a permis studierea dosarului și faptul că cererea privind încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției nu a primit niciun răspuns.
„Deși nu există niciun fel de probe pe trafic de droguri, se refuză sistematic clasarea cauzei sub acest aspect, întregul dosar provocându-mi un puternic prejudiciu emoțional și un stres continuu. Cererea mea de a încheia un acord de recunoaștere a vinovăției privitor la infracțiunea de cultivare nu a primit niciun fel de răspuns, deşi este înregistrată încă din luna octombrie a anului trecut. Subliniez faptul că cei doi mă cunoșteau personal și au cunoscut tot timpul faptul că subsemnatul nu am săvârșit infracțiunea de trafic de droguri!”, mai spune fostul avocat vizându-i pe fostul șef al Antidrog și pe procurorul DIICOT pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunilor de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Ce spune comisarul șef Emanuel Voicu: „Autorul sesizării este bolnav psihic grav”

10 voicuL-am căutat și pe comisarul șef (r) Emanuel Voicu pe care l-am întrebat ce are de spus în legătură cu acuzația că în timpul descinderilor polițiștilor aflați sub comanda sa, ar fi dispărut un obiect de aur de la domiciliul celui percheziționat. Acesta ne-a declarat: „Nu, descinderea nu a fost sub comanda mea, a fost procurorul de caz la fața locului. Nu știu nimic. De fapt, cel despre care spuneți că a făcut sesizarea este bolnav psihic grav…  Cred că era drogat, ce să mai… El e de spitalul de psihiatrie, unde a mai și fost de câteva ori…”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii