Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Avocata Luminiţa Ioana este noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional Argeş

Aceasta a preluat funcția de la fosta judecătoare Florinița Ciorăscu

Luni a avut loc, la Curtea de Arbitraj de la Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș, preluarea funcției de președinte de către avocata Luminiţa Ioana. Astfel s-a încheiat mandatul deținut până la această dată de către doamna Florinița Ciorăscu.

Avocata Luminiţa Ioana este noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional Argeş

„Astăzi s-a formalizat decizia care s-a luat în Colegiul de conducere, în cursul lunii trecute, de numire a doamnei Luminița Ioana drept președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional a județului Argeș. Doamna Florinița Ciorăscu s-a retras din motive personale. I-am mulțumit într-un cadru festiv. Cel mai important eveniment va fi pe data de 30 mai, când va veni de la București și președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional, dr. habil. Ștefan Deaconu. Vrem să facem cunoscut în rândul oamenilor de afaceri ce înseamnă arbitrajul în Argeș”, ne-a spus George Caval, președintele CCIA Argeș.

”Arbitrajul comercial reprezintă o formă de jurisdicție alternativă la jurisdicția instanțelor judecătorești. Principalul obiectiv pe care mi l-am propus la preluarea acestei funcții este acela de a promova avantajele acestei proceduri arbitrale ca fiind o modalitate alternativă și mult mai rapidă și eficientă de soluționare a litigiilor. Arbitrajul comercial reprezintă o soluție optimă pentru companii, oferind numeroase beneficii dintre care amintim:-celeritate: procesele de arbitraj sunt concepute pentru a fi mai rapide decât litigiile în instanțele tradiționale, economisind timp prețios pentru toate părțile implicate; expertiză specializată: arbitrii noștri sunt selectați dintre profesioniștii cu înaltă probitate morală, pentru cunoștințele lor aprofundate și specializarea în domeniile relevante, asigurând o analiză detaliată și informată a litigiilor; flexibilitate: procedurile de arbitraj pot fi adaptate nevoilor specifice ale părților, oferind o abordare personalizată și eficientă; discreție: arbitrajul comercial garantează confidențialitatea, protejând reputația și interesele comerciale ale părților.

Dorim să extindem lista noastră de arbitri cu experți de înaltă calitate profesională și morală, inclusiv cadre universitare de renume și foști magistrați cu experiență remarcabilă. Această diversificare a expertizei consolidează integritatea și credibilitatea procesului nostru de arbitraj. Totodată, anunțăm organizarea unei Conferințe naționale de pregătire profesională, având tema Arbitrajul Comercial – Avantaje și Practici, care va avea loc pe 30 mai 2024, orele 14, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș, având ca invitat special pe dl. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ și Industrie a României. Vă invităm să ne fiţi alături la această Conferință de relansare pentru a explora beneficiile arbitrajului comercial alături de personalități ale lumii arbitrajului comercial și pentru a întâlni echipa de arbitri”, ne-a declarat și dna Luminița Ioana.

Citește și Doctorul Marian Drăguşin, recunoscător la ceas aniversar: „Provocările au fost multe, dar ce nu ne doboară ne întăreşte”

Citește și Premieră neagră! Sărbătoarea Narciselor fără narcise

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...