Avertisment: Fără reformele din justiţie, România va fi penalizată de UE

de | 27.11.2021 21:25 | Actualitate, Dezvaluiri, Home, Politica si Administratie

 

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe atrage atenţia că noul program de guvernare al guvernului propus la Bucureşti poate duce la sancţiuni europene, dacă nu se respectă indicaţiile privind reformele din justiţie.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

”România se află încă sub supravegherea Uniunii Europene prin mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV), introdus în 2007 ca să remediem problemele sistemului judiciar şi să continuăm lupta împotriva corupţiei.

După ce în ianuarie 2017 am primit recomandări care să ducă la ridicarea MCV-ului, guvernul condus atunci de Sorin Grindeanu a adoptat faimoasa Ordonanţă de Urgenţă 13 privind amnistia şi graţierea anumitor fapte de corupţie, iar modificarea legilor justiţiei în următorii doi ani au anulat progresele României la acest nivel”, aminteşte Vlad Gheorghe, unul dintre juriştii care au contestat cu succes la Curtea Constituţională acele modificări.

Citește și: Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti / Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

Deficienţele din justiţie împiedică punerea în aplicare a legislaţiei, a politicilor şi a programelor UE. Pe scurt, românii nu se bucură pe deplin de drepturile lor de cetăţeni ai UE.

”Un exemplu este intrarea României în spaţiul Schengen, pentru care suntem tehnic pregătiţi de ani buni. Cât timp încă avem MCV românii nu vor avea aceeaşi uşurinţă de mişcare în spaţiul de liberă circulaţie precum cetăţenii statelor membre deja parte a acestuia”, punctează europarlamentarul român.

Citește mai departe în Presshub.ro, rețea națională de știri

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...