Web Analytics

Avansează lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești, în satul Cătanele din comuna Căteasca

de | 14.05.2022 15:35 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Lucrările de asfaltare a DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești, în satul Cătanele din comuna Căteasca sunt avansate.  

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers astăzi, din nou, pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor începute în urmă cu 10 zile.   

Citește și: Nevasta şi călugărul se iubeau în Toyota monahului, pe câmp şi chiar în… spatele bisericii

Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile județene, între Consiliul Județean Argeș și primării, în acest caz Primăria Căteasca, unde autoritățile locale aduc cofinanțări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Județean Argeș sprijină astfel de asocieri și vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiții.  

“Sunt 847 de metri de asfalt de drum județean. Aici este vorba de o asociere între Consiliul Județean și comuna Căteasca. Primăria a venit și cu bani, au făcut proiectarea, au organizat licitația și iată că se toarnă asfaltul. Lucrarea are termen de finalizare trei luni de zile, dar la modul cum se lucrează se va termina mai repede. Domnul primar, prin dirigintele de șantier trebuie să urmărească lucrările să fie trainice. Este prima colaborare de acest gen dintre Consiliul Județean și o primărie, în care cedăm o bucată de drum județean. De regulă noi preluam drumuri comunale” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.  

“Este una dintre problemele pe care le-am rezolvat pentru cetățenii din comuna Căteasca și chiar și pentru cei din comuna Călinești. Este un drum foarte important care face legătura între drumul județean Cătanele – Recea – Căteasca și barajul de la Călinești. Vom reuși să-l asfaltăm în circa două luni de zile. Colaborarea dintre comuna Căteasca și Consiliul Județean Argeș este benefică pentru toată lumea. În primul rând pentru ambiția de a rezolva problemele cetățenilor, pentru modul de a ajuta cu o cofinanțare prealabilă realizarea lucrărilor. Aș dori să extindem acest mod de lucru și pentru celelalte drumuri din localitate. Infrastructura este prioritară, este ceea ce își doresc cetățenii. Vă mulțumesc dumneavoastră și domnului președinte Ion Mînzînă, și sper să vă conving că este cea mai bună treabă pe care am făcut-o” – Liviu Năstase, primar comuna Căteasca.   

Citește și: Creşa cu Dumnezei

La întâlnirea de astăzi a fost prezent și primarul comunei Călinești, Mihai Georgescu, DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești făcând legătura între cele două localități.   

În afară de faptul că drumul va fi asfaltat, aici se mai execută:  

# Trei podețe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc).  

# Acostamente pietruite cu lățimea de 0.75m.  

# Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părți.  

Perioada de garanție: 36 luni calendaristice.  

Valoare: aproximativ 825.000 lei plus TVA.  

Constructor: SC Comesad RO SA. 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *