Web Analytics

Avanpremieră la inaugurarea din 5 septembrie a spitalului din Mioveni

de | 28.08.2019 19:26 | Actualitate

 

Vizita si conferință de presa la Mioveni cu ziaristii azi, în avanpremieră la inaugurarea de pe 5 septembrie, când vine premierul si aproape tot guvernul, circa 400 invitați din care 40, 50%, numai din străinătate. Primarul Ion Georgescu a spus ca este cel mai important proiect din viața lui, că este ca și copilul său si a mărturisit că după ce a semnat în 2013 contractul, gândindu-se la valoarea uriașă a cifrelor investiției, n-a dormit toată noaptea.

Orice risc de infecție nosocomială redus la zero

Recepţia noului spital din Mioveni, construit şi utilat în perioada septembrie 2019, va avea loc, deci, peste o săptămână, pe 5 septembrie. În preambulul acestui moment, astăzi a avut loc o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.
Construirea noului spital orășenesc, conform celor mai exigente norme europene în domeniu – dotat cu aparatură medicală de top și unde se vor implementa tehnologii medicale moderne- reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni, în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.
Lucrările la acest obiectiv au început în martie 2016, fiind executate de asocierea MEDICONS formată din Guerrato SPA, SC Medicare Technics SA, ITAL TBS Telematic&Biomedical Services S.P.A, SC Editronic International SRL și SC Eyecon Medical SRL, iar proiectul a fost realizat de Doset Impex SRL din Timișoara.
Spitalul are subsol, parter și 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate fiind dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat.

Cameră specială de decontaminare și adăpost antiatomic

Construcția în sine, proiectarea și circuitele din blocul operator fac în așa fel încât orice risc de infecție nosocomială să fie redus la zero. Suprafețele sunt ușor de dezinfectat și de întreținut. Manevrabilitatea ușilor de acces și a echipamentelor, instalația de ventilație și climatizare reduc aproape de zero riscul de infecții nosocomiale.
Pentru limitarea accesului persoanelor neautorizate, a membrilor familiilor pacienților, pentru evitarea contaminării cu viruși și bacterii care pot fi purtate de persoanele din afara spitalului, fiecare intrare în secţiile spitalului este separate de celelalte prin uşi cu dispozitive electronice de control acces și filtre de siguranță, monitorizate video, precum și cu sistem de ventilație propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% datorită sistemului avansat HEPA.Având în vedere că în orașul Mioveni își desfășoară activitatea și platforma nucleară ICN-FCN, spitalul a fost dotat cu o cameră specială de decontaminare și un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, cu o capacitate de 100 persoane. În caz de urgențe majore sau alte pericole, spitalul are 11 căi de evacuare pentru personal și pacienți, dintre care patru la subsol.

Spitalul a fost conceput să reziste şi la cutremure de până la 9,4 grade pe scara Richter.

Totodată, se regăsesec două generatoare şi două UPS-uri care vor asigura funcţionarea pentru 48 de ore în caz de avarie, fără să fie afectată activitatea.
Spitalul a fost conceput să reziste şi la cutremure de până la 9,4 grade pe scara Richter.

Costurile finale ale acestei investiții se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care aproximativ 20 de milioane de euro au făcut obiectul unei finanțări prin PNDL II, iar 4 milioane de euro s-au alocat din Fondul de Rezervă al Guvernului României.
Realizarea acestui important proiect a fost posibilă ca urmare a eforturilor administrației locale de la Mioveni care a asigurat din bugetul orașului aproximativ 36 de milioane de euro.
De asemenea, Automobile Dacia-Renault s-a implicat în dotarea Secției de Pediatrie cu echipamente specifice și amenajarea a două camere de recreere pentru copii.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii