Web Analytics

Dan Pirciu, preşedinte Unirea Bascov – Liga a III-a: „De la 800.000 de lei buget anual al echipei, consilierii locali au votat 20.000 de lei pentru sport în general”

de | 7.05.2021 10:04 | Actualitate, Sport

Noua componență a Consiliului Local Bascov a lăsat echipa de fotbal de Liga a III-a, Unirea Bascov, fără bani! Spunem acest lucru pentru că majoritatea USR-PNL a considerat că există alte priorități în această localitate și așa s-a ajuns ca de la un buget asigurat de autoritățile locale de 8 miliarde de lei vechi, adică 800.000 lei, numai pentru echipa de fotbal, la alocarea sumei de doar 20.000 lei pentru sportul din comună, în general. Iată în continuare ce spune în acest sens Dan Pirciu, președinte Unirea Bascov, echipă ce activează în Liga a III-a.

„Dacă va fi ca din august să nu mai putem continua, atunci vom vedea, dar suntem optimiști și sper să reglăm situația cumva”

Dan Pirciu, președinte Unirea Bascov: ”Cert este că cei de la putere din Consiliul Local Bascov au considerat că sunt alte priorități, mai puțin sportul. Au lăsat ceva acolo… O parte din bugetul alocat sportului e pentru noul stadion care se va construi, o altă parte a fost o cheltuială aferentă contractului nostru de finanțare pe anul trecut, când nu au fost fonduri și s-a alocat anul acesta, în ianuarie și februarie, suma pentru a acoperi cheltuielile efectuate în noiembrie și în decembrie, și ce a rămas e puțin. Și nu este în mod special pentru clubul Unirea Bascov, ci pentru sport la nivel de comunitate.

Am avut 800.000 de lei bugetul anual, apoi au tăiat 100.000 lei din cauza pandemiei, iar anul acesta bugetul pentru sport alocat pentru aceleași proiecte ca anul trecut este de 20.000 de lei. Această sumă nu este pentru Unirea Bascov, ci pentru sport în general. Că proiectele noastre sunt cele mai eligibile, pertinente și sustenabile este altceva. Și anul acesta vom depune proiecte și pentru acești 20.000 de lei și cred că tot noi vom fi câștigători. Acești bani nu sunt suficienți și de aceea noi căutăm acum soluții de finanțare, sponsorizări, donații, taxe etc. Din banii ăștia noi trebuie să supraviețuim.

Cert este că în momentul de față dorim continuarea la Liga a III-a. Nu va fi ușor… Vrem să-i convingem pe cei din Consiliul Local că au făcut o greșeală și în iulie, când se face rectificarea, să întoarcă un pic fața și către sportul de masă, sportul de performanță, așa cum suntem noi. Dar până în iulie trebuie să rezolvăm problemele legate de datorii, partea salarială, facturi emise etc. Dacă era la începutul anului, era altceva, dar așa, în plin program competițional, să te trezești cu un asemenea buget… Am înțeles, așa este politica, așa este democrația, dar nu la mijlocul drumului…

Nu putem să retragem echipa din competiții, pentru că sunt amenzi de la organizatori, de la FRF… Dacă va fi ca din august să nu mai putem continua, atunci vom vedea, dar suntem optimiști și sper să reglăm situația cumva, în așa fel încât să continuăm la Liga a III-a, pentru că este foarte greu de ajuns acolo și numai noi știm cât ne-am chinuit. Mai mult decât atât, Consiliul Local Bascov a fost cel care ne-a susținut atât de mult timp în Liga a III-a. Să ștergi cu buretele e ca și cum ai cheltuit niște bani degeaba. Trebuia să culegem roadele, să zic așa, pentru că tinerii noștri urmau să facă pasul către echipe de Liga I și peste 2-3 ani să ne autofinanțăm…”.

Citește și Dan Pirciu, preşedintele Unirii Bascov, vorbeşte despre tăierea bugetului echipei

 

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii