Web Analytics

Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș intră în construcție 

de | 28.05.2023 15:18 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Pasionații de infrastructură au postat imagini cu cea mai nouă secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești care intră în construcție. Este vorba de tronsonul 4 Tigveni – Curtea de Argeș, în lungime de aproape 10 kilometri, unde Porr Construct a început deja organizarea de șantier.

„O nouă filmare de pe lotul 4, lângă Tigveni, unde constructorul austriac PORR desfășoară organizarea de șantier”, scrie Constantin Mateescu, autorul imaginilor postate joi pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură.

Citește și: 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat la finele lunii martie imagini cu lotul 4 al Autostăzii Sibiu – Pitești (A1). 

Contractul pentru execuția secțiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost semnat în noiembrie 2021 pentru 1,7 miliarde de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în martie 2022. Durata contractului include 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuție.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni. Austriecii de la Porr, care au finalizat secțiunea 1, vor construi și secțiunea 4. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3 și 5 iar secțiunea 2 a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *