Web Analytics

Autostrada Sibiu-Pitești: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2

de | 7.02.2022 15:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Compania de Drumuri a semnat luni contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Boița, primul lot de autostradă din România care intră în zona de munte.

Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă!, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Licitația a fost câștigată de asocierea condusă de firma MAPA din Turcia, singurul constructor care a depus ofertă, 4,2 miliarde de lei, mult sub estimarea CNAIR 4,6-5,2 miliarde lei.

Citește și:Autostrada Sibiu-Pitești: Contestație pe tronsonul 3. Se cere suspendarea licitației din cauza problemelor din documentație

CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!Finanțarea este asigurată din fonduri europene.Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027.Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:- 49 de poduri și viaducte – 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)- 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret- panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate- aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici, se arată pe pagina de Facebook a ministrului Transporturilor.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *