Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Autorităţile române şi franceze au destructurat o grupare care a furat catalizatoare auto din Franţa, de patru milioane de euro

Autorităţile române şi franceze au destructurat o grupare care a furat catalizatoare auto din Franţa, de patru milioane de euro. Trei membri ai grupării au fost arestaţi în România.

Autorităţile române şi franceze au destructurat o grupare care a furat catalizatoare auto din Franţa, de patru milioane de euro

Citește și: Schimbări importante la examenul pentru permis de conducere

Membrii grupului organizat sunt suspectați că au furat catalizatoare auto în valoarea de patru milioane de euro, în perioada februarie 2022 – februarie 2024. Aceștia acționau în zona de nord-vest a Franței, majoritatea victimelor fiind persoane juridice. Trei dintre membrii grupări au fost arestați în România. La percheziții au participat și patru anchetatorii din Franța. 

”La data de  13.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române,  cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Botoșani, Mehedinți, Dolj și Olt au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal instrumentat de jandarmii din Franța, din cadrul Secțiunii de Cercetări din Caen, cu sprijinul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante vizând fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociație de răufăcători în vederea săvârșirii unei infracțiuni și spălare a banilor”, informeză DIICOT.

Procurorii au confiscat patru autovehicule de lux, precum și 9.600 euro, 3.400 lei, bijuterii, telefoane mobile, tablete, laptop-uri, medii de stocare de interes în cauză și alte mijloace de probă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *