Web Analytics

Autoritățile din Bălilești au cerut anularea carantinei. Solicitarea a fost respinsă

de | 11.08.2020 17:29 | Actualitate

Primăria Bălilești

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, marţi, că cererea autorităţilor locale din comuna argeşeană Bălileşti de anulare a carantinei a fost respinsă de instanţă ca neîntemeiată.

Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emisă în mod temeinic și legal.

Totodată, dorim să subliniem importanța măsurii de instituire a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Readucem în atenția populației faptul că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență Argeș.

Primarul comunei Bălilești, Victor Cătălin Turturică a transmis un mesaj locuitorilor comunei.

„Avand posibilitatea legală de a contesta măsura carantinării comunei Bălilești pentru 14 zile, am contestat în termen și astăzi s-a judecat la Curtea de Apel București. Instanța a respins contestația noastră și în această situație comuna va sta în carantină până la data de 14 august 2020. Eu am arătat că procedura de carantinare era ultima măsură ce putea fi luată și că se puteau lua alte măsuri, fără să se facă atâta agitație, fără a perturba o localitate întreagă. O hotărâre a instanței trebuie respectată chiar dacă opiniile și părerile sunt diferite. Perioada de carantină este pe sfârșite. Îndemn populația să aibă răbdare și cu calm vom depăși toate acestea”, a scris primarul pe pagina de Facebook a Primăriei Bălilești.

Comunele argeşene Bălileşti şi Dârmăneşti au intrat în carantină pentru 14 zile pe 1 august, prin ordin al şefului DSU.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii