Web Analytics

Automobilismul românesc: Frații Maior au devenit campioni europeni la raliuri, juniori

de | 8.10.2023 17:19 | Actualitate, Home, Turism

Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior au câştigat titlul european de juniori la raliuri (FIA ERC), după ce au terminat pe prima poziţie, duminică, în etapa finală care a avut loc în Ungaria, informează Federația Română de Automobilism Sportiv, potrivit G4Media. 

Originari din Braşov, dar stabiliţi în Cluj, acolo unde reprezintă Napoca Rally Academy, cei doi bifează a doua mare performanţă pentru automobilismul sportiv românesc după cea reuşită de Simone Tempestini, în 2016, când acesta a devenit campion mondial, tot la juniori.

Citește și: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru războiul din Israel

Pentru a fi siguri că vor câştiga titlul, cei doi erau obligaţi să câştige etapa din Ungaria în faţa rivalilor din Italia şi Norvegia. Pe un Peugeot 208 Rally4, fraţii Maior au dominat autoritar competiţia rezervată juniorilor, unde au preluat conducerea încă de pe a doua probă specială şi nu au mai cedat locul 1 până la finalul rundei.

După cele 12 probe, dintre care au câştigat 5, şi 180 de kilometri, echipajul românesc a avut un avantaj final de 7,1 secunde în faţa ocupanţilor poziţiei secunde, italienii Roberto Dapra şi Luca Guglielmetti. Podiumul etapei din Ungaria a fost completat de slovenii Mark Skulj şi Matej Car.

„Pot spune că trăim un vis. La începutul anului nici nu îndrăzneam să sperăm că vom ajunge în această postură, de a scrie o pagină frumoaseă pentru motorsportul românesc. Împreună cu Francesca şi echipa noastră am făcut multe sacrificii de-a lungul sezonului, iar pe această cale le mulţumesc tuturor celor care au contribuit şi ne-au susţinut în acest vis. Suntem onoraţi că am dus steagul României pe cea mai înaltă treaptă a Campionatului European”, a spus Norbert Maior, care a fost încurajat de sute de fani români pe probele de pe asfaltul din ţara vecină.

După etape care au avut loc în Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia şi Ungaria, Norbert Maior a strâns 117 puncte, în timp ce următorul clasat în topul final al juniorilor din Europa, italianul Dapra, a ajuns la 113 puncte.

„Îi felicit pe Norbert şi Francesca. Au făcut o performanţă senzaţională împreună, a doua cea mai importantă pentru noi după titlul mondial de la juniori din 2016. Sunt bucuros de faptul că politicile dedicate juniorilor de federaţia noastră au reuşit să confirme încă o dată că că automobilismul sportiv românesc este pe drumul cel bun”, a declarat Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *