Web Analytics
scris joi, 18.12.2014

Aurora Liiceanu, pentru prima oară la Piteşti

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Editura Polirom, organizează miercuri, 17 decembrie, ora 13.00, conferința publică intitulată „Lumea în prezent – neliniștea și dilemele psihologilor”, susținută de Aurora Liiceanu, specialistă în psihologie și autoare a unor lucrări remarcabile în domeniu.
Cu privire la necesitatea unui asemenea demers susținut de Biblioteca Județeană, Aurora Liceeanu a precizat următoarele: „Din ce în ce mai mult ne gândim la lumea în care trăim. Desigur că schimbările, ritmul agitat al vieții, suflul cald în ceafă al supraviețuirii, al pericolelor care ne pândesc și despre care aflăm mereu ne face să fim neliniștiți, anxioşi și adesea neîncrezători față de viitor. Se erodează mituri și cad tabuuri: cum să ne creștem copiii și ce să-i învățăm, este maternitatea un simbol al iubirii necondiționate, de ce atâta singurătate, de ce cuplurile se despart, mai există prietenie, dispare familia, toate sunt probleme frecvente. Să fie transparența cea care face să năvălească aceste lucruri în viața noastră? Să fie globalizarea care face ca informațiile să sfideze geografiile? Mai avem reguli stabile? Psihologii vorbesc despre mutații psihologice ale prezentului, de invazia virtualului asupra realului, de prea multele informații date de media. Schimbări, adaptări, eșuări, sunt reacțiile noastre la un prezent neliniștit și un viitor incert”.
Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare și a predat psihologie la diferite universități din București, dar și la UQAM (Canada) sau EHESS (Franța). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. Aurora Liiceanu are mai multe volume de mare succes apărute la editura Polirom: Rănile memoriei. Nucșoara și rezistența din munți (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povești (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viața nu-i croită după calapod (2011), Cuvinte încrucișate (2012), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității (2013), Legături de sânge. Povestea Ioanei (2013) și Soacre și nurori. La cine este cheia? (2014).
Miruna Matei

Aurora Liiceanu, pentru prima oară la Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...