AUR Argeș: „Guvernul îi ignoră pe salariații OMV Petrom și ocolește legea”

de | 24.06.2022 09:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Prin Hotărârea de Guvern nr.7/08.06.2022 salariații OMV Petrom pot achiziționa doar 1% din  valoarea capitalului social al societătii înregistrat la data vânzării. Acest fapt nu împlinește  obligația impusă prin Decizia civilă nr. 2370/08.05.2019 a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 1442/2/2015, prin care Statul Român  este obligat să faciliteze vânzarea, în mod direct, către foștii salariati PETROM, a unui pachet de  actiuni de 8%. 

Deputatul AUR Arges, general Mircia Chelaru, a înaintat către ministrul energiei, Virgil Daniel  Popescu, interpelarea nr 106/22.06.2022 prin care solicita clarificări privind:  

Citește și: Prețul carburanților scade cu 50 de bani/litru

– considerentele ce au stat la baza pentru aprobarea cotei ce urmează a fi achiziționată de către  foștii salariați ai Societății ”OMV Petrom” SA,  

– limitarea dreptului salariaților de a achiziționa doar 1% din acțiuni  

– care este orizontul de timp preconizat de către Ministerul Energiei pentru a vinde acțiunile  către S.N.P ”Petrom” SA Bucuresti, până la incidența de 8% din capitalul social, asa cum  precede decizia ICCJ. 

– lipsa menționării în HG a faptului că angajații trebuie să primească despăgubiri de 1000 de  lei pe zi de întarziere de la decizia civilă pronunțată în 08.05.2019. 

“După aproape douăzeci de ani de asteptări, foștii angajați Petrom sunt tratați cu  indiferență, timp în care directorii de la OMV Petrom își acordă dividende speciale de  aproape 2,55 miliarde de lei. Este o nedreptate la care sunt supuși acești oameni si pentru  care mă simt obligat să iau atitudine.” a declarat deputatul AUR Arges, gen. Mircia Chelaru 

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Toate guvernele s-au purtat cu manusi cu aceasta companie. Motivele ………….doar ei le cunosc.Ministrul Popescu se pare ca are o simpatie mare fata de……..
    Daca se afla cumva in incompatibilitate, ar fi bine sa plece de la minister.
    Sa nu uitam ca statul roman a avut tot timpul un membru in consiliul de administratie al acestei companii.
    Ce au decis fiecare sau cum au luat decizii vedem rezultatele acum la benzinarii.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ
ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ

In perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfașura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un numar de 41 controale ce au vizat unități...