Web Analytics

Prețul carburanților scade cu 50 de bani/litru

de | 23.06.2022 14:00 | Actualitate, Economie

Premierul Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă în care a detaliat mecansimul de compensare a prețului la carburanți. Astfel, compensarea va fi introdusă pentru o perioadă de trei luni și prevede că tariful la pompă va scădea cu 50 de bani pe litru. Valoarea pachetului de sprijin este de două miliarde de lei.

”Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”, a spus premierul. 

Citește și: VIDEO. Piteștenii protestează la benzinăriile din municipiu 

Ciucă a arătat: ”În sprijinul parteneriatului între societatea civilă şi Guvern, între guvern şi populaţie precum şi mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost de asemenea adoptată şi de alte ţări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră, Am spus că e o măsură care se aplică şi în alte ţări, vorbim de Spania şi Franţa”.

Premierul a mai spus că ”jumătate din această reducere va fi decontată de stat, printr-un mecanism care va fi stabilit între distribuitori şi ministerele de resort”. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *