Web Analytics

Au început pregătirile pentru întrecerea primarilor argeșeni la Sărbătoarea Ignatului de la Muzeul Golești

de | 21.12.2022 11:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Azi (miercuri, 21 decembrie), primarii, viceprimarii și angajați de la mai toate primăriile din județul Argeș au venit de la prima oră la Muzeul Golești și și-au suflecat mânecile, unii pentru a pârli și tranșa godacii, alții pentru a prepara jumările sau pomana porcului.

Citește și: Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!


Primarul de la Băbana, Bebe Ivan, de exemplu, a pus la muncit afumătoarea. Edilul-șef de la Ștefănești, Nicolae Velcea, și-a pus standul alături de cel al Primăriei Mioveni și privea exigent amenajarea standului de către subalterni.


Și în acest an, primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu, și cel de la Albota, Ion Dumitru, vor să aibă cel mai mare porc; de exemplu, un consilier ne mărturisea că a dat porcul jos din mașină cu un buldoexcavator … În timp ce primarul Stancu spune că a dat jos porcul din mașină cu macaraua și glumește pe seama celui din Albota, că al lui scăpa printre uluci, „Ducele” Albota anunță că el a adus doi, nu unul.

În fine, a sosit și vicepreședintele Adrian Bughiu, cu câțiva consilieri județeni, și s-au antepronunțat (înainte de câtărire), că porcul de la Bascov este cel mai mare.

Cel mai apreciat stand, cu tobă, leber, șorici, cașcaval afumat este cel al Albotei. Toată lumea, cei care nu țin post, degustă. Cei care țin post au la dispoziție, pe la standuri, covrigi și gogoși. Să nu uitam că vizitatorii se pot încălzi cu țuică fiartă. La aceasta oră, parcul Muzeului Viticulturii și Pomiculturii este full.

La fața locului a apărut și d-na deputat Simona Bucura Oprescu, care a învârtit în ceaunul cu mămăligă și a ciocnit un pahar cu țuică.

„Greii” continuă să sosească. La Muzeul Golești au mai sosit Cristian Gentea, primarul din Pitești, și Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș.

Iustin Dejanu, manager al Muzeul Golești: „Niciodată nu a fost atât de multă lume la această sărbătoare tradițională și caritabilă în același timp, fiindcă aceste produse vor merge la casele de copii și așezăminte sociale. Toți porcii vor trece pe la punctele de colectare și carnea va fi preluate de centrele medico-sociale; va fi carne pentru toți bătrânii și copiii instituționalizați din județul Argeș. Carnea este analizată de reprezentanții DSV. Mulțumesc în mod deosebit Asociației Comunelor, d-lui primar de la Albota, careA a participat la cel mai înalt nivel. Fiecare primar a adus ce e mai bun în comuna sa”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce uratenie ! Nu se puteau intrece primarii astia grobieni in altceva ? De exemplu cine a construit in 2022 cea mai frumoasa gradinita de copii in comuna sa ? Aceiasi mosi decrepiti in fiecare an, pe care nu-i mai dezlipesti de functii si de scaune !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *