Web Analytics
scris joi, 04.04.2024

Au început lucrările la şcoala din Moşoaia. Viceprimarul Adrian Frântură: „Sperăm ca până în septembrie să fim cu ea gata”

Adrian Frântură, viceprimar liberal la Moşoaia, are vești bune legate de școala din comună, cu clasele I-VIII, a cărei construcție a început în 2011, dar contractul a fost reziliat din cauza falimentului firmei ce executa lucrarea, în 2015. Proiectul a fost refăcut, date fiind noile cerințe ISU impuse după tragedia de la „Colectiv”, a urmat licitația, iar acum…

Au început lucrările la şcoala din Moşoaia. Viceprimarul Adrian Frântură: „Sperăm ca până în septembrie să fim cu ea gata”

„Luni, 1 aprilie, au început lucrările la Școala Moșoaia. În primă fază se va lucra pe exterior, urmând ca, după ce vremea se va mai încălzi, să se intre și în clădire. Sperăm ca până în septembrie, când va începe școala, să fim cu ea gata” – a spus dl. Frântură, care a adăugat că greutățile cele mai mari au fost pentru obținerea avizului ISU. De ce? Pentru că „a trebuit să fie făcute modificări chiar și la ușile din interior, să fie puțin lățite, trebuie să schimbăm ușile de exterior, trebuie făcută scară exterioară, o a doua ieșire pentru etaj, și înlocuită vata bazaltică din pod cu alte materiale solicitate de ISU”. Cât privește partea financiară, costul total al lucrării – amenajarea școlii și a curții, cu loc de parcare, cu bazin vidanjabil, cu gardul – este de aproximativ 30 miliarde lei vechi (3 milioane lei).

„La acest moment avem în jur de 200 de copii la singura școală din Moșoaia, pentru că învățământul este comasat în localitatea noastră, dar sper ca după ce copiii se vor muta în localul cel nou, care va fi unul la standarde moderne, ei să rămână la Moșoaia, să nu mai plece spre Pitești, cum se întâmplă acum. Automat, mediul educațional fiind mai bun, și profesorii vor fi mai diligenți și va crește calitatea învățământului în comună” – ne-a spus viceprimarul comunei.
Adrian Frântură a mai precizat că a publicat anunțul privind reabilitarea energetică a clădirii în care funcționează acum școala din Moșoaia (cea veche) – este vorba despre aproape 10 miliarde lei vechi, din fonduri PNRR. „În situația în care vom reuși să ne mutăm în școala cea nouă, aici vom încerca să facem un after-school sau, dacă nu va mai fi cazul, poate va ieși din circuitul educațional și vom putea face, eventual, un centru de permanență medical. Oricum, îi vom găsi utilitate, pentru că va avea panouri solare, încălzire cu pompă de căldură, va fi schimbată instalația electrică…” – ne-a declarant dl. Frântură.

Citește și Adrian Frântură, viceprimar la Moşoaia, e mulţumit de bugetul comunei: „60% din cheltuieli sunt destinate dezvoltării”

Citește și Cu aplicația Argeș Ghid poți descoperi județul!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *