Web Analytics

Au fost reluate operaţunie de interveníe lângă Cetatea Poenari

de | 24.04.2018 06:28 | Actualitate

iNCENDIU
 
 
Peste 200 de persoane din cinci judeţe au fost mobilizate de duminică până luni seara pentru stingerea incendiului de lângă Cetatea Poenari. Pompierii din cadrul ISU Argeş, care acţionează cu mijloace de primă intervenţie, pentru limitarea şi lichidarea incendiulu, au primit ajutorul  forţelor de la ISU Teleorman, ISU Braşov, ISU Bucureşti – Ilfov, ISU Prahova, USISU Ciolpani, ISU Sibiu, precum şi sprijinul salvamonţiştilor argeşeni.
 
 Două elicoptere IGAv  dotate cu dispozitive Bumbi Bucket, au intervenit luni (49 de misiuni). 
 Focarul a fost lichidat pe o parte a versatului, cea care face legătura cu drumul. Pe cealaltă parte a versatului focarele încă fumegau azi-noapte. Pompierii au asigurat  măsurile de protecţie şi monitorizare, iar astăzi intervenţiile au  fost reluate. 
 
„Acţiunea este extrem de complexă, reprezentând o desfăşurare de forte unică până acum în România
Intervenţia este foarte dificilă şi pentru că în zonă se află Hidrocentrala Căpăţâneni, aferentă acumulării Vidraru, cu linii de înaltă tensiune de distribuţie a reţelei electrice”, au precizat oficialii CJ Argeş.
 
 
Circulația rutieră pe Transfăgărăşan, incă din cauza risculi unor accidente ce pot apărea pe fondul intervenţiilor, a fost reluată.Cetățenii sunt sfătuiți totuși să evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicațiile autorităților.
 
 
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii