Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Atenționare de călătorie. O țară din Europa prelungește controalele la frontierele terestre, până la finalul anului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Slovenia că autoritățile slovene au luat decizia de a extinde cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria și Croația, până la 21 decembrie 2024.  Ministerul Afacerilor Externe a emis joi, 23 mai, o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde autorităţile au decis să extindă cu şase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia.

Atenționare de călătorie. O țară din Europa prelungește controalele la frontierele terestre, până la finalul anului

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să se asigure că au în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Republica Slovenia, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Citește și: Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +386 1 5058294, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +386 40980068. MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://ljubljana.mae.ro şi www.mae.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită