Web Analytics

Atenție Argeș, Dărmănești și Bălilești. Magistraţii au anulat carantina din comuna Gornet, Prahova

de | 4.08.2020 22:08 | Actualitate

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis anularea carantinei din comuna Gornet. Decizia nu este definitivă. Judecătorii s-au pronunţat cu privire la solicitarea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii, scrie Digi24.

Magistraţii au respins solicitarea autorităţilor locale de a fi despăgubite cu suma de 4 milioane de euro.

Minuta instanţei:

„Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis pe 22 iulie instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Citește mai departe pe bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii