Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

Atacurile cibernetice, amenințare majoră pentru sistemul medical din România

În ultima perioadă bazele de date ale principalelor instituții din România au fost ținta atacurilor cibernetice, iar sistemul medical nu a făcut excepție. Au fost câteva zile critice în care medicii nu au avut acces la baza de date a pacienților.

Atacurile cibernetice, amenințare majoră pentru sistemul medical din România

Autoritățile din domeniul Sănătății atrag atenția că atacurile cibernetice reprezintă unul dintre pericolele majore pentru pentru sistemul medical. În aceste condiții, oficialii din Sănătate împreună cu specialiști în IT lucrează la un plan de implementare a directivelor europene privind securitatea cibernetică.

Citește și: Zoo Pitești, deschisă spre vizitare în a doua zi de Rusalii

Trei puncte vitale au fost abordate miercuri, 19 iunie, la conferința Romanian Cyber Care Health. Specialiștii au adus în discuție securitatea cibernetică în instituțiile de sănătate, asigurarea protecției pacienților precum și blocarea atacurilor cibernetice.

Pe fondul digitalizării serviciilor, sistemul medical devine vulnerabil în fața atacurilor cibernetice, aspect consemnat și de Adriana Cotol, președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită