Web Analytics

Atac cibernetic asupra mai multor site-uri guvernamentale din România

de | 29.04.2022 10:02 | Actualitate

Atac cibernetic asupra mai multor site-uri guvernamentale din România. Au fost afectate site-ul guvernului, al MApN, cel al Poliției de Frontieră și al CFR Călători.

Autoritățile române au transmis un comunicat de presă prin care informează că site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontieră.ro, cfrcalatori.ro, precum si cel al unei instituții financiare au fost atacate cibernetic. Doar site-ul Guvernului a fost refăcut până în acest moment.

Citește și: Veteranul de război, general Constantin Năstase, decorat de Ministrul Apărării

“Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).
Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut“.

Și Ministerul Apărării Naționale a confirmat atacul. Precizează că “a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta. Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului“.

Citește și:ALERTĂ CU BOMBĂ la bordul unui avion care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă”

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, că specialiștii lucrează în acest moment pentru restabilirea site-urilor atacate, și potrivit primelor informații, doar site-urile sunt inaccesibile și nu au fost prejudiciate informații.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *