Web Analytics
scris joi, 21.12.2023

Atac armat la o universitate din Praga: 15 morți și 24 de răniți

15 persoane au fost ucise – inclusiv atacatorul- și 24 rănite într-un schimb de focuri de armă la Universitatea Carolină din centrul orașului Praga, potrivit BBC, The Guardian și Reuters. Poliția a precizat că atacatorul a fost „eliminat” și clădirea a fost evacuată.

Atac armat la o universitate din Praga: 15 morți și 24 de răniți

Citește și: Reacţia lui Simion, după ce Şoşoacă a depus plângere penală: „Niciun bărbat sănătos la cap nu ar vrea să o agreseze”


Autorul masacrului a fost un student de 24 de ani de la Universitatea Carolină și nu există niciun indiciu privind un atac terorist, potrivit poliției cehe. Poliția a mai declarat declarat că ucigașul era un tânăr de 24 de ani dintr-un sat situat la 21 km de Praga. De asemenea, poliția a mai spus că tatăl suspectului a fost găsit mort în cursul zilei de astăzi, potrivit BBC.

Citește și: ANSVSA a confiscat peste 46 de tone de carne și produse lactate, înainte de sărbători


Șeful poliției, Martin Vondrášek, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt peste 15 morți și 24 de răniți, dar că este posibil ca acestea să nu fie cifrele finale. Autorul atacului a fost inspirat de atacuri armate similare din străinătate, a mai spus președintele poliției. Atacatorul ar fi mers pe holurile universității și apoi a ieșit la un balcon și a început să tragă în plin în mulțime. Potrivit imaginilor, care nu sunt foarte clare, acesta ar fi avut asupra lui o armă de asalt cu lunetă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *