Web Analytics

ASTĂZI! Sindicaliștii SANITAS Argeș vor picheta Instituția Prefectului

de | 12.01.2021 09:12 | Actualitate, Politica si Administratie

Astăzi, între orele 12,00 și 13,00, sindicaliștii SANITAS din județul Argeș vor picheta Instituția Prefectului pentru a protesta împotriva deciziilor Guvernului Cîțu de plafonare și înghețare a veniturilor unor categorii de angajați din sănătate și asistență socială. Protestul este organizat ca urmare a deciziei Comitetului Național al Federației SANITAS din România, potrivit căreia membrii de sindicat vor realiza astfel de proteste în fața fiecărei prefecturi din țară. La protest vor participa circa 100 de persoane, cu respectarea tuturor regulilor de distanțare fizică și prevenire a răspîndirii virusului.

Federația SANITAS din România cere actualului guvern să respecte Legea – cadru a salarizării bugetarilor!

CITEȘTE ȘI…Col. (r) dr. Alexandru Guiță a fost numit coordonatorul Compartimentului ATI din cadrul Spitalului Mioveni

“Drept mulțumire și recunoștință pentru implicarea și eforturile angajaților din sănătate și asistență socială, din ultimele luni, guvernanții înțeleg să procedeze astfel! Nu este o măsură corectă! Timp de 10 luni, acești oameni au depus eforturi uriașe în lupta cu acest virus ucigaș, sunt obosiți, unii s-au infectat și și-au infectat familiile, iar 4 dintre colegii noștri din Argeș au murit! Cei care au trecut peste boală au rămas cu sechele importante și au nevoie de perioade lungi și dificile de recuperare. Ne simțim păcăliți și mințiți pentru că în toate aceste luni de discuții, din iulie și pînă în decembrie, nimeni din cei de la minister și Guvern nu au spus absolut nimic de reduceri de venituri, plafonare de salarii sau înghețare de sporuri. Ce nu au înțeles guvernanții este că pentru un act medical de sănătate este nevoie de implicarea tuturor, de la medici și asistente, la infirmire și personal TESA.” a declarat pentru universulargesean.ro, Doina Fănică, președinte Sindicatul SANITAS Argeș.

## Federația SANITAS din România cere actualului guvern să respecte Legea – cadru a salarizării bugetarilor

Legea nr. 153/2017 prevede, la art. 38 (4) că ”în perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând ¼ din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018…”. Guvernul României nu respectă legile propriei țări!

În plus față de protestele ce vor fi organizate în perioada următoare, Federatia SANITAS a lansat și o petiție online pentru respectarea prevederilor Legii 153/2017 (legea salarizării angajaților din sistemul bugetar)! Aceasta poate fi consultată și semnată AICI.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii