Web Analytics

Astăzi începe Recensământul General Agricol

de | 10.05.2021 12:08 | Actualitate

De astăzi până în 31 iulie 2021, are loc Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020, scopul fiind colectarea de date privind structura exploataţiilor agricole din România, utilizarea terenurilor şi deţinerea animalelor. Acestea vor ajuta la elaborarea viitoarelor programe și politici agricole şi de dezvoltare rurală pentru țara noastră.

CITESTE SI Guvernul va prelungi starea de alertă în România

Pentru județul Argeș, recensământul va fi realizat cu un număr de 813 de recenzori și 131 de recenzori șefi, iar datele obținute vor fi preluate de la aproximativ 150.000 de exploatații agricole. Atât recenzorii, cât și recenzorii șefi au obligația de a se identifica prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea de a îndeplini aceste atribuții din punct de vedere legal. De asemenea, datele cu caracter personal sunt protejate prin intermediul Regulamentului Uniunii Europene 2016/679 și Legii nr. 190 /2018. Datele colectate sunt confidențiale și vor fi utilizate strict în scopuri statistice.

CITESTE SI Circulația pe timp de noapte ar putea fi permisă până la ora 24

Recensământul General Agricol este important pentru că aduce în atenție situația suprafețelor agricole, situația efectivelor de animale, situația persoanelor din domeniul agriculturii și alte date, în raport de care se vor fundamenta viitoarele politici și programe agricole naționale/europene.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii