Lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi pus în circulație până la sfârșitul anului 

de | 26.03.2022 06:27 | Actualitate, Politica si Administratie


Până la finalul anului 2022 sunt șanse mari ca pe lotul 1 al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești să se circule, susțin cei de la Asociația Pro Infrastructura. 


Mai exact aceștia au precizat că secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprinsă între Sibiu și Boița, a ieșit bine din iarnă și sunt sanșe ca șoferii să circule pe acest lot până la finalul acestui an.

„AutostradaA1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă. Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la începutul primăverii și avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, spun, vineri, reprezentanții Pro Infrastructura, pe pagina oficială de Facebook.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14 aprilie 2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție.


Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29 mai 2019, iar cel pentru lucrări în 30 martie 2020. Așadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

„Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, mai arată Pro Infrastructura.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *