# Octavian Mihail Sachelarie: „Performanța înseamnă o activitate prosocială. Trebuie să fim atenți la ceilalți, pentru că asta ne caracterizează ca personalități umane”
În perioada 29 septembrie – 3 octombrie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a a fost partener la derularea proiectului „Conferințele practice Bookland Evolution”, acesta oferind liceenilor din Pitești oportunitatea de a întâlni poeți, scriitori, jurnaliști și oameni de afaceri argeșeni. Prin intermediul discursurilor lor, liceeni au ascultat povești de viață care au marcat evoluția profesională a vorbitorilor și au primit sfaturi și recomandări concrete, care să-i ajute efectiv în cariera pe care și-o doresc. Pe durata a 5 zile, liceenii piteșteni au fost invitați să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul lor profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de profesioniști consacrați.
Raluca Costea, unul dintre organizatorii acestui eveniment, ne-a declarat: „Misiunea acestei conferințe a fost acela de a ne educa tinerii și de a le oferi o alternativă la lucrurile pe care deja le știu și le fac în liceu. Fiecare elev care a participat la acest eveniment își poate alege dintre speakeri mentorul care să-l ghideze spre o carieră de succes.”
Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene Argeș, le-a transmis liceenilor prezenți la acest eveniment următorul mesaj:
„Ca să fii o personalitate umană, trebuie să ai o anumită cultură, să știi să comunici, să socializezi. Ca să performezi, îți trebuie informație, care înseamnă cunoaștere. Performanța înseamnă o activitate prosocială. Trebuie să fim atenți la ceilalți, pentru că asta ne caracterizează ca personalități umane. Performanța presupune pregătire serioasă, dragostea față de celălalt. În România, tehnologia este în continuare un scop, nu un mijloc. Avem un handicap, mai degrabă cultural, decât civilizațional. Avem nevoie de modele din mai multe domenii, însă «model» înțeles ca o persoană care îți oferă o viziune asupra vieții în perspectivă. Este foarte importantă cartea, indiferent dacă este pe suport digital, sau pe suport tradițional. Totul trebuie să ducă la o anumită înțelepciune, la o anumită toleranță, într-o lume de multe ori imprevizibilă. Cel care este foarte bun într-un domeniu, mai devreme sau mai târziu, va fi recunoscut ca atare. Trebuie să deveniți competenți și să fiți conștienți de valoarea pe care o aveți!”
Sabina Busuioc
Șase filme și cinci invitați la Festivalul de Film Românesc din Washington
Festivalul de Film Românesc din Washington, cel mai mare eveniment de promovare a cinematografiei...
0 Comentarii