Web Analytics

Asociaţia “Basarab I”, prezenţă memorabilă la Monumentul Independenţei din Craiova

de | 12.05.2022 11:51 | Actualitate, Cultură

Sub acest generic, Asociația “Basarab I” a C.M.R.R, Organizația Argeș, a desfășurat pe 5 mai o manifestare culturală și patriotică la Monumentul Independenței din Craiova, pentru comemorarea eroilor și împlinirea a 145 de ani de la evenimentele din 1877.

Au participat 80 de cadre în rezervă și în retragere, precum și membri simpatizanți din cadrul asociației organizatoare, Corul Veteranilor “Mihai Viteazu” din Pitești, dar și Filiala Dolj a C.M.R.R. din cadrul Asociației Județene Argeș “Basarab I”, comandantul Garnizoanei Craiova, gl. brig. Constantin Nicolescu, comandantul Brigăzii Multinaționale Sud-Est Craiova, președintele A.N.V.R. – Filiala Mehedinți, gl. brig. Ion Pană, elevi ai Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, doamna viceprimar Aurelia Filip, din partea Consiliului Local al municipiului Craiova.

Citește și Asociaţia Basarab I a sărbătorit Ziua Transmisioniştilor

Manifestarea a fost deschisă de Asociația Corul Veteranilor “Mihai Viteazu” din Pitești, care a intonat Imnul de stat “Deșteaptă-te, române”, iar preotul Garnizoanei a oficiat un Te-Deum pentru eroii neamului.
Semnificația deosebită a evenimentului aniversar a fost reliefată prin expunerile col. rtr. Ilie Stoica, coordonator principal, președinte al Organizației Județene Argeș “Basarab I” a C.M.R.R., a prof. dr. Constantin Vărășcanu, a gl. brig.Constantin Nicolescu și a doamnei viceprimar Aurelia Filip.
A urmat un recital de poezie și muzică patriotică și ostășească. Corul veteranilor a interpretat cântecele: “Imnul eroilor”, “Haideți cu toți să apărăm”, “Noi români din neam de frunte”, “Treceți batalioane române Carpații”. Cântecele au alternat cu versuri din creația poeților Vasile Alecsandri și George Coșbuc, recitate de Constantin Vărășcanu, și o poezie de epocă, în lectura lui Ion Sibiceanu. Din partea organizatorilor a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Independenței.

Pe parcursul excursiei documentare și de evocare istorică au fost vizitate Mănăstirea Cioclociov din Slatina, cu hramul “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, precum și Muzeul de Artă din Craiova, unde a fost admirat tabloul “Atacul de la Smârdan” al pictorului Nicolae Grigorescu.
C.S.

Citește și Organizaţia Judeţeană Argeş „Basarab I” a CMRR a împlinit 30 de ani de la înfiinţare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *