Asistentelor medicale care au făcut cursuri post liceale li se vor putea recunoaște examenele

de | 28.03.2017 13:55 | Actualitate

asistenteAproximativ 62.000 de asistente medicale care au absolvit cursurile post-liceale în România pot beneficia, începând din acest an, de recunoașterea parțială a studiilor dacă urmează un curs similar universitar.

Un amendament susținut și de USR la Legea Educației Naționale nr. 1/2011, care prevede ca asistentele medicale fără cursuri universitare să își poată completa studiile, a trecut, luni, cu unanimitate de voturi în Senat. Camera Superioară a Parlamentului României este for decizional. Amendarea articolului 174, aliniatul 6, din lege, a fost adusă în discuție în Parlament încă din 2015, dar n-a fost finalizată. Amendamentul a fost preluat și susținut și de senatorii USR din Comisiile de Sănătate și Învățământ, Adrian Wiener, respectiv Mihai Goțiu și Vlad Alexandrescu și votat luni, în plen, de toți senatorii USR.

Conform amendamentului, asistentele medicale cu studii post-liceale, care au absolvit bacalaureatul și care reușesc la concursul de admitere pentru a urma cursurile universitare de asistență medicală, pot să-și recunoască o parte din examene (credite) pe baza unei metodologii pe care o vor adopta universitățile de Medicină.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii