Asistenţă socială la superlativ. O casă de tip familial pentru 12 copii cu dizabilităţi va fi funcţională în 2015 la Câmpulung

de | 10.12.2014 19:21 | Actualitate

# Investiția va costa 290.000 euro și este rezultatul unui parteneriat între Fundația Sera România, pe de o parte și Consiliul Județean și DGASPC Argeș, pe de alta.

Pe 4 noiembrie în municipiul Câmpulung s-a desfășurat recepția de terminare a lucrărilor de construire a „Casei de tip familial pentru 12 copii cu dizabilități Câmpulung”. Investiția, în valoare de 290.000 de euro s-a realizat din fondurile Fundației Sera România, în baza Convenției de Asociere, nr. 32.662/23.12.2013, încheiată între Consiliul Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Argeș și Fundația Sera România. Casa de tip familial, aflată pe strada Plevnei nr 4, este o construcție, de nivel parter, care dispune de 6 dormitoare, cu 2 paturi fiecare, 2 băi, bucătărie și un living. Conform Convenţiei de Asociere amintite, Fundația Sera România va asigura finanțarea și amenajarea casei de tip familial cu suma de 290.000 de euro pentru realizarea casei de tip familial pentru 12 copii, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean în Câmpulung, respectiv 10.000 de euro pentru susținerea cheltuielilor necesitate de reintegrarea familială a doi copii din cadrul Complexului de servicii pentru Copii cu dizabilități Câmpulung. Casa de tip familial va deveni operațională în 2015, după închiderea Complexului de servicii pentru Copii cu dizabilități Câmpulung și transferul beneficiarilor, respectiv 12 copii cu dizabilități, în noul serviciu de tip familial înființat.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii