Web Analytics

Asigurare obligatorie pentru proprietarii de câini

de | 25.02.2024 17:20 | Actualitate, Home

Proprietarii de câini ce aparțin unor rase considerate periculoase sunt obligați să încheie o asigurare de răspundere civilă. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare.

Citește și: Accident mortal în Ungaria, între două microbuze românești

Proprietarii de câini trebuie să respecte câteva reguli, dacă vor să nu îi expună pe ceilalți la pericol. Astfel, ei sunt nevoiți să înregistreze animalele de companie la Poliție(n.r Poliția Animalelor)  ci și să încheie o asigurare de răspundere civilă. Dacă nu respectă aceste norme, propietarii de câini riscă amenzi cuprinse între 500 și 1500 de lei.

Vizați sunt proprietarii de câini din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora, notează profit.ro.

Potrivit legii, câinii considerați periculoși sunt cei care aparțin următoarelor rase, grupate în două categorii:     categoria I – câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul: Pit Bull Boerbull Bandog metișii acestora.  Din a doua categorie fac parte  câinii din rasele: Staffordshire Bull Terrier American Staffordshire Terrier Tosa Rottweiller Dog Argentinian Mastino Napolitano Fila Brazileiro Mastiff Ciobanesc Caucazian Cane Corso metișii acestora.

Asigurarea obligatorie pentru proprietarii de câini din categoriile menționate mai sus este necesară, pentru a acoperi eventualele daune provocate de aceștia. Conform studiifinanciare.ro,  câinii agresivi sunt cei care care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private; orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *