Web Analytics
scris vineri, 19.01.2024

ASF a stabilit noile tarife de RCA pentru camioanele peste 16 tone

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat sugestiile propuse de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România referitoare la o nouă metodă de calcul a primelor pentru asigurările RCA destinate camioanelor cu o greutate de peste 16 tone.

ASF a stabilit noile tarife de RCA pentru camioanele peste 16 tone

Citește și: Mihai Eminescu, un critic al occidentalizării forțate

ASF aprobă noua formulă elaborată de BAAR privind asiguratul cu risc ridicat.

Prin adoptarea acestei formule actualizate, valoarea maximă recomandată pentru primele asigurărilor RCA la clasa B0 nu va depăși suma de 9.000 lei pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 16 tone, conform comunicatului dat de ASF.

ASF confirmă tarifele pentru RCA la camioanele peste 16 tone

Consiliul ASF a autorizat „aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”.

ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *