Web Analytics

Artizan Urban Cofee Shop s-a deschis dintr-o inspiraţie. Pentru a vă inspira fiecare zi…

de | 6.09.2018 14:00 | Actualitate

Artizan Urban Coffee Shop s-a deschis în luna mai, pe bulevardul I.C. Brătianu, vizavi de Liceul Armand Călinescu, dintr-o inspirație de moment. Cum a început povestea aromată la Pitești?
Ne spune proprietarul, Cosmin Dragomir: „Am intrat într-o zi, împreună cu soția mea, într-o cafenea de specialitate, la Sibiu. Aveau foarte multe sortimente de cafea. Era cu totul altceva! Ne-am hotărât și noi să facem un coffee shop la Pitești. La început nu știam câte știu despre tipurile de cafea, arome, tehnică. În Pitești există Ecuator Caffe, cei de la care procurăm cafeaua de origine. Ei aduc cafea verde din Columbia, Costa Rica, Guatemala, India, Kenya, Brazilia, El Salvador, Ethiopia, Indonezia… Ne-am întâlnit cu proprietarul, cu Alexandru Mitran, care are o prăjitorie. Am discutat prima oară despre investiție, mi-a prezentat mai multe variante. Am stabilit să facem un blend, adică un amestec de 2-3 sortimente de cafea. Pot fi și mai multe, dar blendul trebuie să fie numai alt tău, o cafea personalizată. La noi predomină Guatemala. După ce am ales baza, am ales pentru corp și aromă Brazilia, ajută foarte mult pentru că o face cremoasă” .
Mai exact, ce puteți comanda- în cocheta cafenea unde șarmantul proprietar este și stăpânul tainelor licorii fermecate- sunt specialitati pe baza de cafea, preparate de sezon (frappe, smoothie)… „Sunt mai multe feluri de preparare espresso, Moka italian, aeropress. În afară de blendul casei avem și cafeaua săptămânii. Încerc să învăț cât mai multe să pot explica la rândul meu despre sortimentele de cafea, arome si tehnici de preparare. Cultura cafelei este asemenătoare culturii vinului. De exemplu, cafeaua arabică se cultivă de la 800 de metri până la 2800 de metri, în timp ce cafeaua Robusta, de la 800 de metri în jos. Caracteristicile cafelei sunt definite de sol, climă, altitudine și tipul de procesare”, spune zâmbitor proprietarul cafenelei, Cosmin. Însă noi zicem că cel mai bine ar fi să mergem să o savurăm, în micuța cafenea din spatele Primăriei Pitești și, dacă v-a plăcut, puteți să luați și pentru acasă într-o punguță specială, cafea boabe proaspăt prăjite.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii