Web Analytics

Artistul Cătălin Bălescu expune la Fundaţia Culturală Ilfoveanu

de | 12.03.2020 13:15 | Cultură

La Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a avut loc marți, 10 martie a.c., deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu „Despre manierism”. Expoziția își propune recunoașterea valorilor românești, a personalităților care au înregistrat performanțe în cultură. Expoziția rămâne deschisă publicului până la sfârșitul lunii aprilie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 – 19:00, și sâmbăta, între 10:00-17:00, la sediul fundației din str. Armand Călinescu, Pitești.
Cătălin Bălescu a obţinut, în anul 2017, Premiul pentru pictură al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Activitatea sa însumează numeroase participări la expoziții din țară și din străinătate, dintre care cele mai noi sunt: „Manierismul ca stare” – Muzeul de Artă Craiova (2018), „Studii pentru manierism” – Muzeul de Artă Timișoara (2016), „Memory and Dream” – 6th International Biennale Beijing, China (2015), Galeria Fundației Maimeri, Milano (2014), Trienala internațională de desen și gravură, ediția a III-a, Bangkok, Thailanda (2012).
„Despre manierism” reflectă cercetările artistului Cătălin Bălescu, rector al Universității Naționale de Arte din București, și direcția stilistică în care autorul a evoluat.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii