Web Analytics

Articolele noastre depăşesc graniţele judeţului. Patru subiecte din Jurnalul de Argeş – preluate în reţeaua naţională PressHub, cu 22 de publicaţii partenere

de | 10.01.2019 14:00 | Actualitate

# Pe această platformă inovatoare sunt publicate exemple de bune și rele practici în accesarea fondurilor structurale de la UE

După cum am anunțat, Jurnalul de Argeș este publicație parteneră în proiectul Freedom House România “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, proiect cofinanțat de Comisia Europeană prin DG Regio, în care au fost angrenați peste 30 de jurnaliști de la mai multe publicații din țară.
De la debutul proiectului, în iunie 2018, pe platforma inovatoare de presă PressHub, în secțiunea www.PressHub.ro/BaniEuropeni și în publicațiile partenere au fost publicate zeci de articole menite să arate publicului ce se întâmplă în România cu banii primiți în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Patru dintre aceste articole au fost furnizate de Jurnalul de Argeș și fac referire la proiecte finanțate din fonduri de coeziune la nivelul județului Argeș.

Ce publicaţii partenere preiau articolele noastre

Și anul acesta, în cadrul proiectului, veți putea citi în rețeaua PressHub articole marca Jurnalul de Argeș. Amintim că partenerii acestui proiect sunt RFI – Radio France Internationale România, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viața Liberă (Galați) și Ziarul de Iași. Jurnal de Argeș este, alături de Banatul Azi, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineață, Inroman.ro, Liber în Teleorman, Vrancea24, Cluj Today, Obiectiv – Vocea Brăilei, Arad24.net, Jurnalul Văii Jiului, Zi de Zi, Express de Banat, Harghita Nepe, Monitorul de Suceava, Revista 22, Transilvania Business, publicaţie parteneră în acest proiect.

Eșecul pârtiei de la Molivișu…

„Eșecul pârtiei de schi de la Molivișu”, primul dintre materiale, publicat în septembrie 2011 și preluat de toate publicațiile partenere, abordează problemele controversatului proiect pentru construirea unei pârtii de schi, lansat în urmă cu șase ani și finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, proiect care a ratat complet termenul de finalizare din decembrie 2015 și a pierdut integral finanțarea europeană, intrând totodată și în atenția procurorilor, pe fondul unor defrișări considerate ilegale și al unor împroprietăriri dubioase.

Salvarea conacului de la Golești…

Un alt subiect, de data asta de bună practică, publicat în octombrie de PressHub, este „Conacul Golești din Argeș, salvat de la prăbușire cu bani europeni”, articol preluat, de asemenea în întreaga rețea, ce face referire la imobilul monument istoric salvat de la prăbușire, restaurat și pus în valoare cu fonduri europene, în cadrul unui proiect de 10,9 milioane lei de care a beneficiat Conacul Golești, prin Consiliul Județean Argeș. După restaurare, numărul vizitatorilor s-a triplat. Motivul? Atracțiile realizate în cadrul complexului: de la tiroliana ce aduce mii de copii la muzeu, până la plimbările cu ponei și cai destinate deopotrivă celor mari și celor mici.

Cetatea Poienari, urșii și turiștii…

„Cetatea lui Vlad Țepeș, urșii și turiștii”, un alt subiect marca Jurnalul de Argeș preluat de publicațiile din rețeaua PressHub, face referire la un proiect ce vizează fortăreața din Argeș a domnitorului Vlad Țepeș, aflată în patrimoniul național, construcție ce urmează să fie conservată și consolidată în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, dublat de construirea din fonduri locale a unui lift sau funicular pentru a-i proteja pe turiști de urși.

Scandalul cu podul de pe Râul Doamnei…

Ultimul articol al Jurnalului de Argeș publicat anul trecut de PressHub, „Un pod din Pitești modernizat cu bani europeni necesită reparații de 1,3 milioane lei la doar patru ani de la inaugurare”, tratează actualul scandal referitor la modernizarea cu bani europeni a podului de peste Râul Doamnei din Pitești, un proiect în valoare de circa 3,7 milioane lei derulat de primărie și încheiat în 2014, care prezintă deja o serie de probleme: fisuri la grinzile prefabricate și infiltrații multiple, pe lângă faptul că stratul de asfalt nu are o grosime corespunzătoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Buna seara, interesante articole. Ar fi foarte util daca s-ar evidentia cat mai mult problemele intampinate de beneficiari in absorbtia fondurilor, si eventual cum s-au rezolvat. Probleme legate de finantare, birocratie, etc. Sustin Jurnaluldearges pentru sprijinul dat in a atrage cat mai multe fonduri pentru judetul nostru.

Ultimele articole