Web Analytics

Articole de 160.000 euro imprimate cu personaje Disney, confiscate de inspectorii vamali

de | 16.08.2017 12:33 | Actualitate

articole partyInspectorii vamali români au confiscat 213.600 bucăţi articole de party pentru copii provenite din China, bunuri asupra cărora planează suspiciunea că ar aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. Mărfurile se aflau într-un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

În urma efectuarii controlului fizic efectuat de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud împreună cu lucrătorii Gărzii de Coastă au fost descoperite 213.600 bucaţi articole de party pentru copii (pahare din hârtie, farfurii carton, şerveţele hârtie, măşti, suflători, coifuri carton, baloane). Bunurile inscripționate cu personaje de desene animate sunt însă susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinată DISNEY – Frozen, Mickey Mouse, Donald Duck, Winnie the Pooh, Cars etc.

Pentru aceste mărfuri a fost demarată procedura prevăzută de Regulamentul UE nr. 608/2013 privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală de către autorităţile vamale. Valoarea acestora, dacă ar fi comercializate ca şi produse originale, este de circa 160.000 euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii