Artă şi muzică în stradă, la Piteşti!

de | 12.08.2021 13:28 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

În perioada 12-14 august se va desfășura atelierul de creație pentru copii „IconArT – artă tradițională iconografică”, în cadrul căruia 25 de copii, între 8 și 14 ani, vor fi inițiați în arta picturii de icoane pe lemn. Atelierul este organizat de către municipalitate, în intervalul orar 18:00-20:00, prin Centrul Cultural Pitești, coordonatorii activităților fiind restauratori de icoane, experți ai Muzeului Golești.

Copiii vor lucra în spații deschise în Piața Primăriei, vor putea fi urmăriți și admirați de trecători, așa încât această demonstrație să fie percepută la adevărata sa valoare educativă și simbolică, iar anul viitor, la a doua ediție, cu o mai mare participare a elevilor piteșteni, să devină un eveniment de tradiție pentru acest moment special al verii, la Pitești! Duminică, 15 august, va avea loc, în Piața Primăriei, vernisajul expoziției de icoane pe lemn realizate în cadrul atelierului.

Concert Irina Rimes și Mandinga

Și tot duminică, de la ora 20:00, în Piața Primăriei vor cânta Mandinga și Irina Rimes (foto)! Participarea publicului este liberă, însă cu responsabilitate. Primăria Municipiului Pitești solicită respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii SARS – CoV-2, care presupun următoarele: deținerea unui act doveditor al stării de sănătate (certificat de vaccinare/rezultat negativ al unui test antigen sau PCR/dovada prezenței anticorpilor împotriva SARS-CoV-2); purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de 2 m între spectatori.

M.S.

Citește și De Sărbătoarea Sfintei Marii, copiii piteștenilor pictează icoane pe lemn, în Piața Primăriei!

Citește și Meci demonstrativ de tenis în scaun rulant, în Piața Primăriei Pitești

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii