Web Analytics

Aromaterapia, metoda de vindecare în medicina holistică

de | 30.08.2012 11:27 | Actualitate

Aromaterapia modernă  are origini vechi, utilizarea uleiurilor esenţiale pentru tămăduirea minții, a trupului și a spiritului, era practicată  deopotrivă, de toate marile civilizații ale lumii, fiind ca o artă vindecatoare foarte veche.
Renașterea  modernă și folosirea ca termen știintific a „aromaterapiei” a revenit chimistului francez Rene Gattefosse în 1928, care și-a vindecat miraculos o arsură accidentală la braț, prin cufundare în ulei esențial de levănțică. Gestul său a marcat nașterea aromaterapiei  moderne.
Aromaterapia este o disciplină de tip holistic, care vine în completarea  metodelor clasice de îngrijire a sănătății. Simptomele bolii sunt percepute ca un dezechilibru al energiilor, iar tratamentele cu uleiuri esentiale funcționează corelat cu efectul corpului de a se vindeca singur.
Durerea de spate poate beneficia și ea de masajul cu uleiuri esențiale ce diminuează durerea și elimină tensiunea și stresul
Abilitatea aromaterapeutului rezultă din capacitatea de a selecta combinațiile adecvate de uleiuri esențiale.
De  exemplu,  dacă un pacient prezintă simptom de insomnie, aromaterapeutul îi va recomanda (levănțică, salvie, tămâie, neroli, mușețel). Durerea de spate poate beneficia și ea de masajul cu uleiuri esențiale ce diminuează durerea și elimină tensiunea și stresul (ylang-ylang, busuioc, melisa, iasomie, santal).
Uleiurile esențiale sunt puternice și foarte concentrate, încât înainte de a fi utilizate în aromaterapie trebuie mult diluate. Se păstrează în flacoane închise la culoare cu dop bine fixat. Ca modalităţi de folosire sunt – masajul, prin  pulverizare în aer în cameră, prin aplicare pe pielea de la baza nasului sau cu aromatizor sau se picură  în apa de baie.
Uleiurile esenţiale au puternic efect mental, emoțional şi psihologic.
De exemplu: trandafitul acționează ca antidepresiv, tonic nervos și afrodiziac. Pentru că sunt concentrate, e nevoie de mii de petale de trandafir pentru a se obține o singură picatură de ulei esențial!
Ca medic de medicină holistică, folosesc aromaterapia  ca metodă de vindecare în combinație cu homeopatia sau acupunctura lichidă (cu plante),  aproape la fiecare pacient.
De multe ori, pacienții suferă, iar problemele sufleteşti pot fi foarte mult ameliorate cu aromaterapie.  Există combinații specifice pentru alungarea singurătății, atenuarea tristeții, pentru cei puternic afectați de pierderea cuiva drag, pentru eliberarea furiei și eliberarea de frică, limpezirea minții și dezvoltarea răbdării.
Boli ca sinuzita, cistita, laringita, migrene pot fi tratate prin aromaterapie.Există tratament  aromaterapic  în HTA sau insomnii, pentru mătreață sau afrodisiac!
Din ce în ce mai folosită, mai modernă și eficientă, aromaterapia este ușor de aplicat și cu rezultate spectaculoase în  multe boli.
Vă recomand un amestec de uleiuri esențiale pentru regăsirea bucuriei de viață din – bergamota, trandafir, busuioc, salvie, portocală, iasomie. Puteti să aromatizați cu el, spațiul în care locuiți și lucrați.
Vă puteți schimba foarte rapid  buna dispoziție și să deveniți mai senini!                                           
Dr. BĂLAN FLORINELA, medic Medicină Holistică, 0740240968

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii