Web Analytics

Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, a anunțat că își va da demisia

de | 12.10.2020 08:48 | Actualitate

Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, a anunțat că renunță la funcție, după ce Nicușor Dan a devenit noul primar general al Capitalei. El și-a motivat gestul prin faptul că nu poate lucra cu acesta.

De altfel, când a fost întrebat pe cine vrea să dea afară din Primăria Capitalei, după anunțul privind câștigarea alegerilor, Nicușor Dan a vehiculat două nume: Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic, și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef.

Arhitectul-șef al Capitalei spune că ”e urât” ca un primar, un politician, să facă astfel de afirmații, prin care amenință cu concedierea funcționarii publici din instituția pe care urmează să o conducă.

În ceea ce privește acuzațiile pe care Nicușor Dan i le aduce, cum că a semnat mai multe acte în mod ilegal, Dumitrașcu arată că instanța l-a găsit nevinovat în toate dosarele în care a fost vizat.

”Îl provoc pe Nicușor Dan să arate măcar un astfel de act și, dacă nu poate, să-și retragă acuzațiile”, a spus Ștefan Dumitrașcu.

El a mai precizat că nu se simte amenințat de avertismentul dat de noul primar, pentru că și-a desfășurat activitatea în mod cinstit și că, oricum, nu-i va da lui Nicușor Dan ocazia de a-l băga în Comisia de disciplină și de a cere demiterea sa, pentru că va renunța din proprie inițiativă la detașare.

„Voi înceta eu detașarea, pentru că nu pot lucra cu un astfel de om. Este sub demnitatea mea să discut cu el probleme urbanistice”, a precizat Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef al Capitalei.

 

foto: ZF.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii