Web Analytics
scris miercuri, 05.04.2023

Arhimandritul Clement de la Mănăstirea Curtea de Argeş a împlinit 100 de ani

Părintele arhimandrit Clement Haralam, care slujește, viețuiește și povățuiește de peste 65 de ani la Mănăstirea Curtea de Argeș, a împlinit vârsta venerabilă de 100 ani. Cu acest prilej, marți-4 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat sfânta liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Voievodală Veche din Curtea de Argeș, adică biserica Mănăstirii Curtea de Argeș, iar părintele Clement Harlam a primit o distincție pentru a marca această aniversare. Părintele Clement este și unul dintre cei mai în vârstă monahi din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și din cadrul Patriarhiei Române, și este foarte apreciat de credincioși și preoți.

Arhimandritul Clement de la Mănăstirea Curtea de Argeş a împlinit 100 de ani

Rugător la racla Sfintei Filofteia din 1956

În anul 1947, părintele Clement Haralam a intrat în Mănăstirea Cozancea, în anul 1948 a avut loc călugăria, iar în anul 1950 a fost hirotonit diacon. În anul 1953 a fost adus la Mănăstirea Cetățuia Iași. În același an a vizitat pentru prima dată Curtea de Argeș. A făcut cerere la Iași să vină la Argeș și i s-a aprobat după un an, venind pe meleagurile argeșene în anul 1956.

„De mai bine de 65 de ani veghează la racla Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș. Lângă racla cu Moaștele Sfintei Filofteia, adesea părintele Clement a putut fi văzut, rugându-se pentru pacea și liniștea din lume. Rugător la racla Sfintei Filofteia, a fost martor la numeroase minuni pe care Sfânta Filofteia le-a săvârșit cu oamenii credincioși. A intrat în mănăstire imediat ce a terminat războiul, în semn de mulțumire că Dumnezeu l-a ținut viu în acele teribile clipe și, deși este moldovean și l-a avut duhovnic pe părintele Cleopa de la Sihăstria, chemarea Sfintei Filofteia a fost mai puternică, așa că a venit la Curtea de Argeș. Și din anul 1956 și până în prezent urmează zilnic aceeași rânduială, rugându-se lui Dumnezeu după rânduiala monahală, citind pomelnicele credincioșilor”, ne-a transmis secretariatul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Citește și Peste 5 mii de oameni au urcat la sfinţirea noii biserici de la Slănic

Citește și Interviu cu piteşteanul care şi-a găsit sora în Canada, după 50 de ani, pe baza unui test ADN

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *