Web Analytics
scris marți, 05.12.2023

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cumpărare de influenţă, în timp ce un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune. IPS Teodosie ar fi promis 160.000 de lei unui om de afaceri care ar fi trebuit să obţină suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, acesta din urmă pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor. Banii ar fi urmat să fie folosiţi pentru construcţia sau reabilitarea unor unităţi de cult, conform Realitatea.net.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă

Citește și: Argeșeanca Denisa Stănișor este noua șefă a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce avere are


”În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înţelegerea» respectivă”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Citește și: Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, în vizită oficială în România

Potrivit sursei citate, suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
„Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale”, a transmis Patriarhia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...